Søilen, Espen, Meraker brug: Verdiskaping og forvaltning gjennom 100 år – en historie

Forside_Meraker_BrugDenne boken forteller historien om Meråker bruk gjenomm selskapets 100 årige historie. Skal vi tro 1. amanusensis Pål T. Sandvik, som har anmeldt boken for Adresseavisen, er dette «ei unik historiebok, ikke bare for Meraker Brug og Meråker, men et verk som bidrar til å forstå både trøndersk historie og norsk økonomisk historie gjennom 100 år.»

Meråker bruk har selv stått som ansvarlig utgiver og skriver dette om verket: «Boka har stort format, vakker design og er på nesten 500 sider. Den er spekket med bilder fra Meraker Brugs fascinerende historie som favner alt fra gruvedrift, smelteverk og skogbruk, til jakt, fiske og moderne utmarksforvaltning. Meraker Brug har overlevd som selskap i 100 år – gjennom internasjonale og nasjonale kriser, oppturer og nedturer. Det er de to samme familiene som kjøpte Bruget for 100 år siden, som fremdeles sitter ved roret, og som eier hele 84 % av Meråker kommunes areal.»

Full referanse: Espen Søilen, Meraker brug: Verdiskaping og forvaltning gjennom 100 år – en historie, Meråker : Meraker brug 2009